ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 69,99

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: 2441076326

URBANS Cleaning Tips#2 : Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από σοκολάτα στα ρούχα

URBANS Cleaning Tips#2 : Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από σοκολάτα στα ρούχα

Σίγουρα η σοκολάτα αποτελεί μια αγαπημένη διατροφική συνήθεια για τους περισσότερους. Έτσι αναπόφευκτα είναι ένας πολύ συχνός λεκές στα ρούχα που σίγουρα όλοι έχουμε συναντήσει.

Το Urbans συνεχίζει την σειρά με τα cleaning tips και θα σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για το πως να κρατήσεις καθαρά τα αγαπημένα σου ρούχα.

Αρχικά να σου αναφέρουμε πως αυτό που κάνει δύσκολο λεκέ την σοκολάτα είναι οι τανίνες. Οι τανίνες ανήκουν στην ομάδα των πολυφαινολών και αυτές δημιουργούνε το σκούρο χρώμα στη σοκολάτα. Τώρα αν πρόκειται για σοκολάτα γάλακτος τότε εμπεριέχονται έξτρα έλαια τα οποία κάνουν το λεκέ ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το ίδιο ισχύει και με την λευκή σοκολάτα η οποία στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σοκολάτα και περιέχει βούτυρο καθώς και διάφορες άλλες λιπαρές ουσίες κάνοντας τον απο τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Τα βήματα αντιμετώπισης του λεκέ είναι τα εξής:

1) Αφαιρούμε το υπολειμμα της σοκολάτας απο το λεκέ

2) Ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό στο ρούχο

3) Βάζουμε Απορρυπαντικό πιάτων και λίγο μαγειρική σόδα

4)Μόλις στεγνώσει αν δούμε πως ο λεκές επιμένει τότε σίγουρα θα χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία (αν ακόμα υπάρχει ο λεκές προμηθεύσου από το εμπόριο συγκεκριμένο προιόν κατά των λεκέδων)

5) Αφού έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα ήρθε η ώρα να βάλεις το ρούχο στο πληντύριο και να κάνεις μία πλύση στους βαθμούς που προτείνει ο κατασκευαστής στην ετικέτα του ρούχου!

Μείνε συντονισμένος στο URBANS.GR για να βλέπεις όλα τα cleaning tips και νέα που έχουμε ετοιμάσει για εσένα.

Κάνε εγγραφή στο site μας εδώ : https://urbans.gr/account/register